Sastojci:
500 gr fileta škarpine ( ili fileta tilapije)
2 mlada luka
4 velika paradajza
1 kašičica oštrog kari praha
3 kašike maslinovog ulja
2 dl svetlog Grimbergen piva
2 kašike prezli
2 kašike seckanog peršuna
Krompir za pečenje McCain Nature
4 kašike kisele pavlake sa naseckanim svežim biljem
So i biber
Paradajze preseći na polovine, odstraniti im semenke i posoliti.
Mladi luk narezati na kolutove, oprati ih i ocediti. Rernu zagrejati na 200ºC.
Filete škarpine iseći na trake, posoliti ih i pobiberiti. Zagrejati ulje u tiganju i brzo prepržiti trake škarpine. Dodati mladi luk i kari, promešati i tokom kuvanja, dolivati pivo. Kuvati 3 minuta. Polovine paradajza napuniti mešavinom iz tiganja i posuti hlebnim mrvicama. Paradajz i krompir zapeći u rerni 10-ak minuta, dok na gornjoj površini ne dobije svetlo braon boju.
Krompir na vrhu prerezati, skinuti odsečeni deo i napuniti ga kiselom pavlakom sa naseckanim biljem.
Paradajze ukrasiti peršunom i ukrasiti pečenim krompirom.