Fileti crvene škarpine sa paradajzom, svetlim pivom Grimbergen i pečenim krompirom

Food Service

REŠENJA ZA UGOSTITELJSTVO

Fileti crvene škarpine sa paradajzom, svetlim pivom Grimbergen i pečenim krompirom

Sastojci:

500 gr fileta škarpine ( ili fileta tilapije)

2 mlada luka

4 velika paradajza

1 kašičica oštrog kari praha

3 kašike maslinovog ulja

2 dl svetlog Grimbergen piva

2 kašike prezli

2 kašike seckanog peršuna

Krompir za pečenje McCain Nature

4 kašike kisele pavlake sa naseckanim svežim biljem

So i biber

 

Paradajze preseći na polovine, odstraniti im semenke i posoliti.

Mladi luk narezati na kolutove, oprati ih i ocediti. Rernu zagrejati na 200ºC.

Filete škarpine iseći na trake, posoliti ih i pobiberiti. Zagrejati ulje u tiganju i brzo prepržiti trake škarpine. Dodati mladi luk i kari, promešati i tokom kuvanja, dolivati pivo. Kuvati 3 minuta. Polovine paradajza napuniti mešavinom iz tiganja i posuti hlebnim mrvicama. Paradajz i krompir zapeći u rerni 10-ak minuta, dok na gornjoj površini ne dobije svetlo braon boju.

Krompir na vrhu prerezati, skinuti odsečeni deo i napuniti ga kiselom pavlakom sa naseckanim biljem.

Paradajze ukrasiti peršunom i ukrasiti pečenim krompirom.