Sastojci:
4 fileta pačjih prsa
1 jaje
Hlebne mrvice
3 dl osnove pileće supe
2 kašike slatke pavlake
½ čašice porto konjaka
2 jabuke
Pregršt belih bobica grožđa (prepolovljenih)
100 g maslaca
Neočišćeni komadi krompira McCain
So i biber
Jabuke očistiti, odstraniti sredinu i narezati je na kriške, a nakon toga ih, zajedno sa grožđem, propržiti na maslacu. U šerpi istopiti maslac, a filete pačjih prsa peći sa svake strane oko 4 minuta, sve dok ne porumene. Izvaditi ih iz šerpe i ostaviti na toplom. U šerpu naliti osnovu pileće supe i konjak porto, te ostaviti da provri. Dodati slatku pavlaku. Pripremiti neočišćene komade krompira (prženje: 3 min na 175 ºC; reran: 20-24 minuta na 175 ºC). Filete pačjih prsa aranžirati u krugovima, zajedno sa jabukama i grožđem i preliti sosom. Uz ovo jelo poslužiti kolutove krompira.