Fileti pačjih prsa sa jabukom i neoljuštenim komadima krompira

Food Service

REŠENJA ZA UGOSTITELJSTVO

Fileti pačjih prsa sa jabukom i neoljuštenim komadima krompira

Sastojci:

4 fileta pačjih prsa

1 jaje

Hlebne mrvice

3 dl osnove pileće supe

2 kašike slatke pavlake

½ čašice porto konjaka

2 jabuke

Pregršt belih bobica grožđa (prepolovljenih)

100 g maslaca

Neočišćeni komadi krompira McCain

So i biber

 

Jabuke očistiti, odstraniti sredinu i narezati je na kriške, a nakon toga ih, zajedno sa grožđem, propržiti na maslacu. U šerpi istopiti maslac, a filete pačjih prsa peći sa svake strane oko 4 minuta, sve dok ne porumene. Izvaditi ih iz šerpe i ostaviti na toplom. U šerpu naliti osnovu pileće supe i konjak porto, te ostaviti da provri. Dodati slatku pavlaku. Pripremiti neočišćene komade krompira (prženje: 3 min na 175 ºC; reran: 20-24 minuta na 175 ºC). Filete pačjih prsa aranžirati u krugovima, zajedno sa jabukama i grožđem i preliti sosom. Uz ovo jelo poslužiti kolutove krompira.