Goveđi gulaš s pivom Grimbergen Double XL i pečenim pomfritom

Food Service

REŠENJA ZA UGOSTITELJSTVO

Goveđi gulaš s pivom Grimbergen Double XL i pečenim pomfritom

Sastojci:

600 gr nemasne govedine

100 gr nemasne slanine

1 luk

2 kašike pasiranog paradajza

1 kašika paprika

150 gr pasulja

200 gr šargarepe

4 kašike maslinovog ulja

250 ml osnove goveđe supe

3 dl piva Grimbergen Dubbel

2 kašike naseckanog peršuna

1 vezica majčine dušice

Pomfrit za pečenje McCain Spicy XL Frites

So i biber

 

Naseći goveđe meso na kocke. U šerpi zagrejati ulje i ispeći meso sa svih strana. Slaninu narezati u trake i na niskoj temperature pržiti sa mesom. Smanjiti vatru i dodati paradajz, paprika, naseckani luk, majčinu dušicu, osnovu supe i polovinu količine piva. Kuvati pola sata. 20 min pre kraja kuvanja ( zimi) dodati šargarepu, pasulj i ostatak piva. Pripremiti pečenje pomfrita Spicy XL Frites (prženje: 3 minute na 175ºC; rerna; 20 min na 225 ºC). Gulaš posoliti i pobiberiti po ukusu. Odstraniti majčinu dušicu i odmah, dok je gulaš vruć, služiti ga sa vrućim kriškama pečenog krompira. Ukrasiti seckanim peršunom.